אוטוביוגרפיה קולית במרחב הטרנספורמטיבי

סדנאות קצרות של "אוטוביוגרפיה קולית במרחב הטרנספורמטיבי"   במרכז סינפסה. בכל סדנה נזמין אל המרחב הטרנספורמטיבי נושא אחר, ובכלים האהובים עלינו, קול ותנועה, נאפשר מפגש ושיח חי. בסדנה זו נעסוק ב – קול חלום. הסדנה מהווה מבוא לתוכניות ההכשרה הדו שנתיות ב "אינטגרציית קול בתנועה" המתקיימת במרכז שילוב בטבעון ובמרכז סינפסה בקרית ענבים.

קהל היעד:
בעלי רצון וענין להכיר את התחום ולעשות בו שימוש על פי הכשרתם המקצועית. פתוח לכל מי שיש בו פתיחות, נכונות ואומץ לעבודת גוף וקול עם עצמו ועם אחרים. אין צורך בניסיון או ידע קודם.
· מתעניינים חדשים בנושא קול בתנועה המבקשים להתנסות בדרך הריפוי של אינטגרציית קול בתנועה (מטפלים בהבעה, בוגרי תכוניות פסיכותרפיה)
· לומדים ותיקים המקשים להעשיר ולהמשיך וללמוד בדרך זו
· סטודנטים הלומדים בתוכניות טיפול בשילוב אומניות.

12

אוטוביוגרפיה קולית במרחב הטרנספורמטיבי בנושא: קול חלום-מסע חלומי בתודעה ערה

מנחות: הגב' סמדר אימור , הגב' רות רבינס
החלומות הם סיפורי התת מודע, מנדלה פנימית ומסתורית של הנפש המארגנת את תכניה בשפה שאיננה לינארית, איננה כפופה לחוקי הדקדוק והמהלכים ההגיוניים של התודעה הרגילה ומבקשת לקבל ביטוי יצירתי שחוקיו נעלמים.

במרחב הטרנספורמטיבי שמאפשר התרגול בקול ותנועה, נחווה מסעות חלום. נוכל לעקוב אחר חוט ההתהוות של התת מודע החולם עצמו בדימויים והקשרים מיוחדים. תוך הפניית תשומת הלב והקשב, נוכל לנהל דיאלוג עם אותם תכנים ולהתנהל בהדרכתם לכיוון אינטגרציה פנימית.
המשתתפים מתבקשים להביא איתם חלום כתוב.

תאריכים בשילוב בהנחיית הגב' רות רבינס: 9-10 ביולי (חמשוש)

שעות: חמישי: חמישי : 9.30-15.30, שישי : 9.30-15.30

תאריכים במרכז סינפסה, קריית ענבים בהנחיית סמדר אימור: 16-17 ביולי (חמשוש)

שעות: חמישי: חמישי : 9.30-15.30, שישי : 9.30-15.30

 

להרשמה במרכז שילוב: טלפון: 04-9931110,  050-8529455, דואל:  merkazshiluv1@gmail.com

להרשמה במרכז סינפסה: 054-5999863, synapsacenter@gmail.com

חדש אצלנו

אירועים קרובים ומסלולי לימוד

צרו איתנו קשר

צרו קשר

לקבלת עדכונים על פעילויות חדשות ולמידע נוסף: 

אנחנו ברשת

סינפסה בפייסבוק

אינטגרציית קול בתנועה

כשאני שרה, אני יודעת

היה זמן שהצלילים התחילו להגיע אלי. זרמו דרכי קולות מוסיקליים,  שירה אינטואיטיבית. זו הייתה חוויה מאוד עוצמתית, תחושה שהצלילים מעבירים לי אינפורמציה. לא  מנטלית, לא

קול בתנועה – ארכיאולוגיה של גוף-נפש

"קול בתנועה הוא תהליך אשר משקם את הקשר האורגני הראשוני בין הגוף והקול ומחזיר את הפעמה המוסיקלית הטבעית של הגוף, הפעמה אשר עליה זורמת החיוניות היצירתית הראשונית ביותר. כאשר חוזרות המערכות לפעימת זרימתן הטבעית, מתאפשר לנפש ביטוי של עולמה המסתורי, הבלתי מילולי, דרך שפת התנועה והקול".

עצמי אותנטי ומוסיקליות

"עצמי אותנטי" כחוויית הבעה גופנית "לעיתים מזומנות מחווה של התינוק נותנת ביטוי לדחף ספונטני. מקור המחווה הוא העצמי האמיתי, והמחווה מעידה על קיום עצמי אמיתי

גל התנועה – חזרה לתנועה הטבעית

"גל התנועה" הינו אחד המושגים היסודיים בתהליך הריפוי בקול / טיפול בקול ובתנועה בשיטת "אינטגרציית קול בתנועה". אנו מתרגלים ומעירים מחדש את זרימת גל התנועה לאורך עמוד