"הדרך יפה עד מאוד – אמר הנער. הדרך קשה עד מאוד – אמר העלם. הדרך ארכה עד מאוד – אמר הגבר. ישב הזקן לנוח בצד הדרך." (לאה גולדברג)
הקורס עוסק בחיים כמסע חניכה, ומשלב בין התורה האנתרופוסופית, שנוסדה על-ידי רודולף שטיינר, לבין תורתו של קארל גוסטב יונג, תלמידו של פרויד.
האדם הוא ישות מתפתחת בזמן. כל שלב בחיינו הוא נדבך בתהליך האבולוציה. ההתפתחות קורית בשלושה מימדים: פיזי, נפשי ורוחי.
כל מקטע של חיינו יוצר אתגר חדש. בהתחלה עלינו לרכוש ביטחון באמצעות למידה והכרה של החלל והזמן, לאחר מכן אנו לומדים את השפה של העולם הרגשי, אחריה את היכולת להבין ולנתח תופעות, ובהמשך אנו רוכשים מודעות וחווית "אני", אינדיבידואציה ושלמות.
הביוגרפיה האנושית מושפעת גם ממחזורי זמן קוסמיים. בהיות האדם חלק מן הקוסמוס, התפתחותו קשורה להשפעות המגיעות מן היקום. על כל מקטע מחיינו שליטים כוחות אחרים, והבנה זו מאפשרת לנו לראות את האדם כמיניקוסמוס. האדם הוא שיקוף של כוכבי הלכת והקונסטלציות השמיימיות. אם כך, כל אדם הוא עולם מלא – ישות שחיה את התנועה בין האוניברסלי לפרטי.
בכל אדם מתחוללות כמה דרמות מרכזיות: הדרמה שבין עבר לעתיד, הדרמה שבין גוף לרוח, חיים ותודעה, גורל ובחירה. הקורס יקדם אותנו בהבנת המכלול היוצר את מפת חיינו.
מנחת הקורס: עמליה עפרת עוסקת שנים בחקר הנפש על היבטיה השונים דרך ידע עתיק, סמלים וארכיטיפים, מיתולוגיה, דתות, אנתרופוסופיה, פסיכולוגיית המעמקים ופסיכולוגיה טרנס-פרסונלית. כמו כן היא עוסקת בטיפול פרטני.
המיקום: תל-אביב (על המיקום המדויק תבוא הודעה בעתיד)
הזמן: יום חמישי , 18:30-21:30
התשלום: 4,500 ש"ח
להרשמה ולפרטים נוספים: עמליה עפרת, amalia.ophrat@gmail.com