"אוטוביוגרפיה ווקאלית והגוף המוסיקלי" – סדנת מבוא

לבקשת הקהל תאריך נוסף לסדנה:

לקראת פתיחת ההרשמה לתכניות ההכשרה וההעשרה לשנת הלימודים תשע"ג, אנו שמחים להזמינכם לסדנאות מבוא והכרות עם שיטת "אינטגרציית קול בתנועה" וצוות מורי סינפסה.

האימון הבסיסי בתהליך הריפוי בשיטת "אינטגרציית קול בתנועה", הוא נתינת ביטוי  לשפה שהיא קדומה ועתיקה ממילים, ממשמעות וממבנים.  זוהי שפת הזרימה הראשונית האינסופית של אנרגיה בתוך חומר, שפה שביטויי זרימתה הם תנועתיים ומוסיקליים.  אנחנו חוזרים למקום שהוא כמעט כאוטי, בעל צורה אמורפית המשתנה בכל רגע, לעולם לא מתקבעת – ובתחושה של הזרימה הזו אנחנו רוצים לגעת.

לקול יש חומריות מגוונת, פעם הוא חומר עדין ופעם הוא חומר גס-  אפשר להרגיש את הגוף כחומר שנע, מפוסל, משנה צורתו על ידי האנרגיה התנועתית הזורמת בו ומפסלת בו צורות, נופים, תחושות.

במהלך הסדנא נתנסה בהכרות עם מבנים מוסיקליים בסיסיים, מבנים התומכים ב"הלחנה ספונטנית", על-גביהם החומר היצירתי הנובע מתוכנו מתועל לכדי יצירה קולית בעלת מבנה הרמוני וקצבי. נלמד כיצד להשתמש במבנים המוסקליים בזמן אלתור קולי, בעבודה אישית, בדואט ובאלתור קבוצתי.

בהנחיית סמדר אימור. תאריכים:<BR>
יולי 26-27, חמישי 9.30-17.00, שישי 9.30-15.30.

 

חדש אצלנו

אירועים קרובים ומסלולי לימוד

צרו איתנו קשר

צרו קשר

לקבלת עדכונים על פעילויות חדשות ולמידע נוסף: 

אנחנו ברשת

סינפסה בפייסבוק

אינטגרציית קול בתנועה

כשאני שרה, אני יודעת

היה זמן שהצלילים התחילו להגיע אלי. זרמו דרכי קולות מוסיקליים,  שירה אינטואיטיבית. זו הייתה חוויה מאוד עוצמתית, תחושה שהצלילים מעבירים לי אינפורמציה. לא  מנטלית, לא

קול בתנועה – ארכיאולוגיה של גוף-נפש

"קול בתנועה הוא תהליך אשר משקם את הקשר האורגני הראשוני בין הגוף והקול ומחזיר את הפעמה המוסיקלית הטבעית של הגוף, הפעמה אשר עליה זורמת החיוניות היצירתית הראשונית ביותר. כאשר חוזרות המערכות לפעימת זרימתן הטבעית, מתאפשר לנפש ביטוי של עולמה המסתורי, הבלתי מילולי, דרך שפת התנועה והקול".

עצמי אותנטי ומוסיקליות

"עצמי אותנטי" כחוויית הבעה גופנית "לעיתים מזומנות מחווה של התינוק נותנת ביטוי לדחף ספונטני. מקור המחווה הוא העצמי האמיתי, והמחווה מעידה על קיום עצמי אמיתי

גל התנועה – חזרה לתנועה הטבעית

"גל התנועה" הינו אחד המושגים היסודיים בתהליך הריפוי בקול / טיפול בקול ובתנועה בשיטת "אינטגרציית קול בתנועה". אנו מתרגלים ומעירים מחדש את זרימת גל התנועה לאורך עמוד